Naam: Elina Tuininga. 
Sinds wanneer bij Siberian Oxygen: aan mij de grote eer om vanaf oktober 2023, voor in ieder geval een jaar, Willeke over te nemen.
In welke rol: zangeres, en dat kan ik nog steeds bijna niet geloven, zo leuk!
Favoriete Siberian Oxygen song: lastig kiezen! Maar ik ga toch voor Still Thinking Of You, zo'n fijne song. Vooral het stukje in canon en het a cappella gedeelte vind ik erg leuk. Ook Turn The Tide en Stop Making Waves staan bovenaan mijn lijstje.
Muzikale inspiratie: Celine Cairo, Haevn, Blanco White, London Grammar, Ocie Elliot, Mumford & Sons.
Eerste album dat je ooit kocht: ik weet nog dat ik als kind een casettebandje grijs heb gedraaid met de muziek van James Horner voor de film Titanic, geweldig. Mijn eerste CD kocht ik van Hind Laroussi.
Waar wil je nog eens optreden: Fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en 't Waal lijkt me erg leuk (of iets soortgelijks). Ik was hier ooit bij een klein, intiem concert en dat was zo mooi. Midden in de natuur, inclusief ondergaande zon, wat een fijne sfeer.
Van welke song krijg je nooit genoeg: 'Bird Song van Celine Cairo. De twee keer dat ik deze live heb gehoord kreeg ik overal kippenvel. Ik denk dat ik dit nummer elke dag wel een keer luister.
Wat weten weinig Siberian Oxygen-volgers van mij: Dat ik al sinds 2017 mijn eigen merk + webshop heb, Oh Little Deer genaamd. Ik maak zelf accessoires voor kinderen en houd van het creatieve proces wat hierbij komt kijken.
Back to Top