Time for Delay 
Tijd om even rustig aan te doen. Om even pas op de plaats te maken en weg te komen uit de drukte van het dagelijkse leven. Dat lukt uitstekend met de ingetogen, intieme en subtiele nieuwe songs van Siberian Oxygen. ‘Tijd’ en de struggle met dat lastige fenomeen is een van de thema’s op de nieuwe EP. 

In de afgelopen twee jaar, waarin optreden (en vele andere dingen) door COVID-19 nauwelijks mogelijk was, leek er opeens tijd over te blijven. Maar stilgezeten heeft Siberian Oxygen allerminst. Tijdens deze periode heeft de door René Mijderwijk en Marcel Bouvrie opgerichte band juist stevig het gaspedaal ingedrukt. Aan de ene kant met het schrijven en arrangeren van nieuwe songs over de nodige actuele thema’s, zoals mobieltjesverslaving, klimaatverandering en onthaasten. En aan de andere kant met het uitbreiden van de groep met enkele belangrijke muzikale aanwinsten. De komst van een nieuwe zangeres, drummer en bassist heeft voor een behoorlijke impuls gezorgd en verrassend snel is het zestal een geolied geheel geworden. Siberian Oxygen is dan ook meer dan trots op de nieuwe EP ‘Time for Delay’ die met behulp van producer Bernard Schomaker in Zeist werd opgenomen bij The Recordingshack.

Nadat in de afgelopen 10 jaar eerder twee albums en een EP werden uitgebracht, laat Siberian Oxygen op ‘Time for Delay’ een nog professionelere sound horen die lijkt te zijn gecreëerd voor een ontspannen middag waarop je alles even loslaat en je laat vervoeren door subtiele arrangementen, waarin gitaar en harmonieuze samenzang de boventoon voeren.

Luister de EP ‘Time for Delay’ op verschillende online muziekplatforms waaronder AppleMusic, Deezer & Spotify.

2022 - Time for Delay - Siberian Oxygen ​​​​​​​

2018 - Locked In Our Hearts - Siberian Oxygen (oude bezetting band)

2014 - Waking Up - Siberian Oxygen (oude bezetting band)

2011 - The Undiscoverd Road - Siberian Oxygen (oude bezetting band)

Back to Top