Naam: Nico Vink. 
Sinds wanneer bij Siberian Oxygen: op 8 februari 2022 gereageerd op de advertentie voor een studiosessie voor een nog op te nemen EP. Op 1 maart voor het eerst gerepeteerd en vervolgens vaste drummer geworden. 
In welke rol: drummer en soms ook als cajonspeler. 
Favoriete Siberian Oxygen song: Turn the Tide, het eerste nummer dat ik ter voorbereiding op de ‘auditie’ thuis ‘droog’ had bedacht: in gedachten met vingers op de trommels. 
Muzikale inspiratie: vele drummers uit de jaren 50, 60 en 70 hebben mij, zonder dat ik dat besefte, sterk beïnvloed, o.a. die van The Wrecking Crew (studio musici). Verder: huidige jazzdrummers als Kendrick Scott, Mark Guiliana, Alexander Flood en de Nederlandse Jamie Peet. 
Eerste album dat ik kocht: waarschijnlijk was dat een LP van de Haagse band The Motions. 
Waar wil je nog eens optreden: in het Bimhuis (maar dan in het huidige gebouw). 
Van welke song krijg je nooit genoeg: I Thought About You van de Nederlander Jimmy van Heusen en tekstschrijver Johnny Mercer. 
Wat weten weinig Siberian Oxygen-volgers van mij: dat ik dertien snaredrums heb, variërend in diameter, diepte en materiaalsoort en in het bezit ben van een special edition bekken, ontworpen voor Dave Weckl, in een oplage van 250 exemplaren.
Back to Top