Marcel
Marcel Bouvrie werd op 7 oktober 1988 geboren in Bunnik en zo'n 14 jaar later werden de eerste noten op de gitaar gespeeld. Dat het niet bij die eerste enkele noten zou blijven werd al snel duidelijk. Na de nodige gitaarlessen en 'gewoonweg ongelofelijk veel spelen' was het een aantal jaar later tijd om het nog serieuzer aan te pakken: Marcel volgde gedurende twee jaar een opleiding aan de Dutch School Of Pop Music in Amsterdam om zijn gitaarspel te perfectioneren. Inmiddels studeert hij op het ArtEZ conservatorium in Enschede. Ondertussen werd ook de nodige ervaring opgedaan in verschillende bandjes op de middelbare school.
Het muzikale pad van Marcel kruiste dat van zanger/gitarist René Mijderwijk toen de band Polecat Penny eind 2007 een tweede gitarist zocht. Ruim twee jaar richtten de twee Siberian Oxygen op, waarvoor Marcel inmiddels al de nodige muziek componeerde. Met de muzikale Marcel Bouvrie heeft Siberian Oxygen ook een eigen producer in de gelederen, hetgeen heeft geresulteerd in de uiteindelijke versie van het debuutalbum 'The Undiscovered Road'.René
Zanger en gitarist René Mijderwijk, geboren op op 25 november 1980 in Brielle, begon zijn muzikale ontdekkingstocht op 16-jarige leeftijd. Na de nodige gitaar- en zanglessen, veel zelfstudie en ontelbare uren muziek maken op kleine zolder- en studentenkamers, was het na 10 jaar tijd voor meer. In 2007 richtte René samen met Michel van Kaam de pop/rockband Polecat Penny op. Deze vijfkoppige band uit Utrecht nam onder andere in 2009 de EP 'Just a fish' op en trad gedurende 3 jaar op in vele plaatsen van Den Helder tot Breda en van Enschede tot Alkmaar.
Nadat in 2010 het besluit werd genomen om te stoppen met de band Polecat Penny besloten René en Polecat Penny-gitarist Marcel Bouvrie om een geheel nieuwe weg in te slaan. De rock-muziek werd ingeruild voor een rustiger en akoestischer sound. In de persoon van Tessa Koppenberg werd een violiste/zangeres gevonden en de muziekformatie 'Siberian Oxygen' was geboren. Frontman René Mijderwijk schreef alle teksten voor het debuutalbum 'The Undiscovered Road'.

Overigens maakte René tussen 1999 en 2003 een muzikale zijstap, behoorlijk uit de richting van zijn eigen muzikale roots: in samenwerking met Niko Verboom werden onder de naam 'Nike O & Bob D maarliefst 5 'electro-albums' uitgebracht.
Tessa
Tessa Koppenberg, geboren op 15 januari 1989 speelt viool sinds achtjarige leeftijd, mits je het toen al vioolspelen kon noemen. Haar ouders hadden besloten haar naar oriëntatieles te sturen waar ze naast een drumstel en een gitaar ook de viool in handen kreeg. Maar haar werkelijke inspiratiebron uit die tijd was haar oudere buurmeisje (die overigens na een aantal jaar stopte). Tessa bleef spelen en belandde op deze manier in jeugdorkest 't Jong in Nieuwegein en het musicalorkest op het Cals College. Haar vioollerares Mariëtte stimuleerde haar om aan allerlei muzikale projecten deel te nemen.
Eenmaal als student in Utrecht wilde Tessa eigenlijk iets heel anders. Als liefhebber van electro, rock en folk wilde ze gaan kijken wat meer in haar straatje zou passen. Een oproep van Siberian Oxygen deed haar gelijk reageren. De eerste repetitie ging iets anders dan gewend: in plaats van een uitgewerkte partituur werd haar nu door de andere bandleden verteld dat zij (gedeeltes van) songs zouden 'loopen' en Tessa zelf 'ns moest proberen welke vioolpartijen daarbij zouden passen. Van het woord loopen had Tessa overigens nog nooit gehoord. Op deze manier zijn de vioolpartijen van Tessa een waardige aanvulling op het debuutalbum van Siberian Oxygen geworden en bleek Tessa ook nog eens over verrassend goede zangkwaliteiten te beschikken. Haar grootste inspiratie is misschien wel Andrew Bird, die haar heel wat heeft geleerd over het begrip 'looping'.


Riekje
Riekje Kattenbusch, geboren op 16 maart 1984, veranderde Siberian Oxygen begin 2012 van een trio in een kwartet. Daarmee sloeg Siberian Oxygen niet twee, maar minstens drie vliegen in één klap. Gezocht werd naar een celliste, maar gevonden werd een celliste die ook nog eens cajon speelt, zingt en ook voor het spelen van piano of dwarsfluit draait ze haar hand niet om.
De multi-instrumentaliste, die tevens als bandlid van de band Holy Cheese actief is, maakte haar debuut bij Siberian Oxygen op een toch wel merkwaardige plek waar het normaal juist heel stil moet zijn: de Utrechtse Bibliotheek. Inmiddels is ze een niet te missen onderdeel van de groep geworden.